Penger betyr ikke alt

Penger skal ikke bety så mye.
Men alle vet at det gjør det allikevel.

Litt penger i Norge - er MYE penger i India.

Gårsdagens aktivitetsdag / India-dag på skolen betyr veldig mye for den skolen vi støtter i Kundapura, India.

Alt salg av pølser, kaker, kaffe og saft i tillegg til salg av perledyr, knappesmykker, makramèarmbånd, bilder i tovet ull, lys med perlepynt, Indiagodteri, marsipankuler, engler i diverse utgaver fra englekroken, tovete blomster i ull, lipgloss, dufteposer, visning av legoby, dans og loddsalg under gårsdagens flotte dag på skolen ga hele 35 000,- kr i kassene - som skal sendes videre til India.


I Kundapura, India - kan organisasjonen CWC lønne nesten to godt utdannede lærere ved den nye skolen for de pengene!

For i India blir dette over 350 000,- Indiske rupies. Lønnsnivået der nede er mye lavere enn her i Norge.

Kan vi ikke være enige om at vi alle på Stavset skole hadde en fin dag - og at vi er glade for at vi på denne flotte kreative og flotte måten kan hjelpe barn i et helt annet kontinent til å komme nærmere vår måte å lære på?

For organisasjonen CWC i India har skjønt at barna må ha mer enn vanlig skolegang med bare ABC. Det er også plass til å lage noe for andre der også. De minste barna lærer grunnleggende ferdigheter innen lesing og skriving. Jenter og gutter lærer å være sammen som likeverdige borgere. De største lærer seg et yrke de kan ha med tilbake til sin landsby - der de kan forsørge sin familie selv. I tillegg lærer barna å delta i samfunnet med å organisere seg via barneråd. Internasjonalt dannes det samhold for å bedre barns rettigheter i forhold til verdens store utfordringer som blant annet barnearbeid.

Det er godt for oss å støtte en så visjonær og fremtidsrettet organisasjon som nå bygger denne flott skolen i Kundapura!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer blir lest før visning på bloggen.