Mens vi var på kjøkkenet tidlig en morgen lærte vi oss å lage Dosa.
Det er tynne lefser / pannekaker laget av blant annet avkokt risvann som er stekt i panne .
Høres underlig ut at man kan steke noe så tynt - og det var vi veldig spent på å få se.
Vi fikk også prøve oss og det med å få vesken så tynt utover pannen som mulig ble en stor oppgave.
Hvis ikke ble dosaene klumpete og ikke spesielt gode.
De lefsene fikk Jackie. ( hunden som bodde på skolen)
Vi lærte også at man kan ha i litt løk i vannet mens man koker egg .
Da blir det enklere å få av skallet.
Det er tynne lefser / pannekaker laget av blant annet avkokt risvann som er stekt i panne .
Høres underlig ut at man kan steke noe så tynt - og det var vi veldig spent på å få se.
Vi fikk også prøve oss og det med å få vesken så tynt utover pannen som mulig ble en stor oppgave.
Hvis ikke ble dosaene klumpete og ikke spesielt gode.
De lefsene fikk Jackie. ( hunden som bodde på skolen)
Amma har et spesielt godt tek med å steke tynne og lekre dosa |
Som pensel for å smøre pannen - ble denne løken brukt. Den lå i oljen mens vi stekte dosaene. Det ga en god ekstra smak. |
Her foreberedes det mer løk til neste matlaging |
Da blir det enklere å få av skallet.
Her er dagens dose med frokostegg ferdig kokt. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer blir lest før visning på bloggen.