Dosa

Mens vi var på kjøkkenet tidlig en morgen lærte vi oss å lage Dosa.
Det er tynne lefser / pannekaker laget av blant annet avkokt risvann som er stekt i panne .
Høres underlig ut at man kan steke noe så tynt - og det var vi veldig spent på å få se. 
Vi fikk også prøve oss og det med å få vesken så tynt utover pannen som mulig ble en stor oppgave. 
Hvis ikke ble dosaene klumpete og ikke spesielt gode. 
De lefsene fikk Jackie. ( hunden som bodde på skolen)

Amma har et spesielt godt tek med å steke tynne og lekre dosa

Som pensel for å smøre pannen - ble denne løken brukt.
Den lå i oljen mens vi stekte dosaene. Det ga en god ekstra smak.

Her foreberedes det mer løk til neste matlaging
Vi lærte også at man kan ha i litt løk i vannet mens man koker egg .
Da blir det enklere å få av skallet.

Her er dagens dose med frokostegg ferdig kokt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer blir lest før visning på bloggen.