Tigging

Der det er markeder - er det også folk med penger som ønsker å handle. Når det er folk med penger et sted - kommer det også folk som tigger om penger dit. 
Noen tigger bare for å skaffe seg mat. 
Noen tigger for å få hjelp til sykdommer 
- og noen tjener seg noen slanter ved å opptre. 
På markedet kom denne musikeren innom boden vi handlet grønnsaker. Han var ute etter noen slanter. Noe han også fikk fra oss.
Ramesh fortalte oss at de som tigger, faktisk kan ordne seg jobber selv. De kan for eksempel kjøpe seg grønnsaker fra markedet og selge dette videre til andre - som ikke drar ut til markedet. På den måten kan de tjene egne penger. En eldre dame kom mot oss da vi ventet på transport tilbake til skolen - og han sa det til henne også. Da forsvant hun videre. Han forklarte oss at det selvsagt var enklere for dem å bare tigge. Da slapp de å gjøre noe på egen hånd for å få penger.
Vi traff også en pensjonert indisk dame på vår reise. Hun fortalte oss at de som er syke i India trenger egentlig ikke å tigge. For de kan få hjelp med sine sykdommer ved å henvende seg til lokale sykehus. Men da tjener de ikke så mye på tiggingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer blir lest før visning på bloggen.